Als je in Turkije je mobiele telefoon met je Nederlandse simkaart gebruikt kun je heel veel geld kwijt zijn aan gesprekskosten. Dat kun je voorkomen door gebruik te maken van een andere simkaart.

Prepaid simkaart Turkije
Je kunt in Turkije op zoek gaan naar een prepaid sim-kaart van een Turkse provider, deze kopen en deze in je telefoon gebruiken. Je hebt dan een Turks telefoonnummer en betaalt dus dezelfde tarieven als de inwoners van Turkije.

WorldSIM
Een alternatief is een internationale prepaid simkaart van bijvoorbeeld WorldSIM. Deze werkt in meer dan 220 landen en in 90 landen kun je gratis gesprekken ontvangen, waaronder Turkije. Je koopt deze simkaart met 5 euro beltegoed dat over (ook in Nederland en Turkije) makkelijk is op te waarderen. Met WorldSIM telefoneer je internationaal voor 27 cent per minuut.

Paspoort SIM
Een alternatief voor WorldSIM is de eKit van Paspoort SIM. Deze is goedkoper in aanschaf, maar je betaalt meer per minuut.

Overal te gebruiken
Beide internationale SIM kaarten zijn ideaal als je voor vakantie of zaken naar Turkije gaat. En je kunt de simkaart later ook voor je andere buitenlandse reizen gebruiken. Je hoeft dus niet in ieder land een aparte simkaart te kopen.

Kijk hier voor alle informatie